Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Wesley in Groei en Bloei

Wesley in Groei en Bloei

Wesley in ‘Groei en Bloei’

 

Het lukt regelmatig onze werknemers het podium te geven dat ze zo verdienen.

Deze keer op 4 augustus was Wesley aan de beurt.

Redactrice en fotografe Sandra van het tuinblad ‘Groei en Bloei’ kwam speciaal naar Drachten om Wesley van Passiflora te interviewen.

Het leek ons een goed idee om tijdens een rondleiding Wesley duidelijk  te laten maken wat hij zo boeiend vindt aan zijn werk. Hij kan de bezoekers letterlijk meenemen in deze mooie  omgeving met al die geuren en kleuren waar hij zo intens van geniet.  

In de belevingstuin moest Sandra even een bloemetje van de Oost Indische Kers proeven. Met trots toonde hij de kapschuur waar het haardhout wordt verwerkt en natuurlijk liet hij de bijentuin zien waar veel prairieplanten hun plekje hebben gevonden.  In de kas werd de honing van de huisimkers gepromoot en met trots liet Wesley zien dat ook hij heeft meegeholpen met de productie van onze boomstamtafeltjes. Op de kwekerij toonde hij de mooie vaste planten en van de eenjarige planten liet hij weten dat  de kattensnor een van zijn favorieten is.

Sandra was duidelijk onder de indruk over het gemak waarmee Wesley in zijn rolstoel over ons terrein manoeuvreerde. En ze vond het mooi om te zien hoe deze jongeman in woord en gebaar en soms met behulp van zijn spraakcomputer zijn passie met haar kon delen.

In 2022, in het augustusnummer van ‘Groei en Bloei’ zal het verhaal gepubliceerd worden. Wesley verheugt zich nu al op alle aandacht van de mensen die daardoor Passiflora gaan bezoeken.