Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Open tuin zaterdag 15 juni

Op zaterdag15 juni van 10 tot 16 uur open tuin.

Open tuin Passiflora zaterdag15 juni

 

Passiflora, de zorgkwekerij in de wijk Maartenswouden van Drachten doet op zaterdag 15 juni weer vol overtuiging mee met het Open tuinen weekend. Dit landelijke initiatief van Groei & Bloei nodigde ook deze regio weer uit om hun mooiste groene parels te tonen.

 

De unieke werknemers van Passiflora die zich vol overtuiging  hebben ingezet voor de presentatie van een mooie selectie planten die zij met zorg hebben opgepot staan al te trappelen om alle verwachte bezoekers enthousiast te ontvangen.

Op de kwekerij staan de vaste planten, siergrassen en de eenjarigen dan ook te popelen om weer van hun potje te worden verlost en een plekje te krijgen in de tuinen van de bezoekers.

Zonnehoed, Prachtkaars of Leeuwenoor zullen in die tuinen vast niet misstaan.

 

De border rond het pittoreske theehuisje is nu beplant met een keur aan eenjarigen. Steeds meer inheemse planten als Groot Kaasjeskruid of de weelderig bloeiende Dagkoekoeksbloem worden gekoesterd, vermeerderd en voor weinig geld verkocht. Zelfs een inheemse ‘ ouderwetse’ medicinale plant als Hartgespan heeft een plek terugveroverd en geurige kruiden als de Citroen Verbena werden met succes gestekt. Kortom: de diversiteit aan vaste planten, sierlijke grassen, eenjarigen en planten voor de keuken is mede dankzij kundige vrijwilligers uitgebreider dan ooit.

 

Voor de kinderen uit de wijk werden

plantjes Bonenkruid, Citroentijm en Oost-Indische Kers 

opgekweekt, die hun eigen ‘eetbare’ tuin zullen opfleuren.

In navolging van de ‘week van de biodiversiteit’ in de meimaand heeft Passiflora  speciaal voor Vaderdag voor iedere klant een cadeautje klaarstaan, dat de biodiversiteit in de tuinen van onze clientèle zal bevorderen.

 

Traditie is het dat de imker van Passiflora weer klaar zal staan met zijn demonstratiekast om de bijzondere werkwijze van honingbijen zichtbaar te maken, misschien zelfs kan er al honing worden geslingerd.

 

Ook dit jaar vormen de bloeiende borders van de ‘belevingstuin’ weer een zomer lang een aantrekkelijke achtergrond voor de  kunstwerken van de leden van KunstINNark uit de regio Smallingerland. Het toepasselijke thema van dit jaar is BLOEI.

Geïnspireerd door het succes van 2023 vervaardigde een van de Passiflora-werknemers weer een eigen kunstwerk dat dit seizoen ook een mooie plek tussen de bloemen heeft gekregen.

 

Op 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur staat het team van Passiflora, bijgestaan door de groep werknemers die altijd met groot enthousiasme meewerken en een aantal gemotiveerde vrijwilligers, voor u klaar aan de Akkers 5 in Drachten.

 

Kijk voor meer informatie over de zorgkwekerij van Alliade op de website: https://passiflora.alliade.nl