Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Lente - en bijenmarkt druk bezocht.

Lente - en bijenmarkt druk bezocht.

 

Onder ideale weersomstandigheden wisten ook veel nieuwe bezoekers Passiflora te vinden en die werden enthousiast door onze medewerkers ontvangen. Wesley was erg blij met al die klanten en bracht de lege kistjes weer naar de kwekerij zodat de volgende bezoekers de kratjes weer konden vullen. Een andere medewerker Wiebren deed het kassawerk en werd daarbij ondersteund door een van onze vrijwilligers. Medewerker Jacob heeft de nieuwe expositie “Bloei” van Kunstinnark geopend en vanaf zaterdag kan iedereen de kunstwerken in de belevingstuin komen bewonderen.

Ook was het opvallend dat er veel ouders met kinderen zijn gekomen en dat had natuurlijk te maken met de ontzettend leuke voorleesactiviteit van de bibliotheek.  Bij het theehuisje mochten kinderen zaadbommetjes maken en de huisimker was natuurlijk ook aanwezig en daar konden de jonge bezoekers kaarsjes maken van bijenwas.

Bij het standje van de tuinambassadeurs van de gemeente Smallingerland konden de liefhebbers adviezen krijgen over het creëren van een groenere tuin. In het verlengde daarvan had Passiflora speciaal voor deze dag ook weer “een Cruydthoeckje” ingericht. Het toepassen van wilde planten in onze tuinen is goed voor de biodiversiteit en natuurlijk staan deze soorten ook in de vernieuwde assortimentslijst.

Op werkdagen is Passiflora geopend en de datum zaterdag 15 juni kan alvast genoteerd worden in de agenda want dan doet Passiflora mee aan “Het Groei & Bloei Open tuinenweekend.