Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Lente en Bijenmarkt bij Passiflora

Op zaterdag 11 mei is er een lente en bijenmarkt

Lente- en Bijenmarkt Passiflora zaterdag 11 mei

De eenjarige toppers van vorige zomer zijn gezaaid, opgekomen, verspeend en verpot. Een speciale Passiflora-selectie van deze eenjarigen, waaronder de opvallende Leeuwenoor en de Strobloemen in verschillende kleuren, passen goed in een vrolijk ‘moederdagcadeau 2024’.  

In het assortiment Vaste Planten wordt een aantal nieuwe inheemse soorten waar onder veel bijenplanten gepresenteerd. Op deze zaterdag om 11.00 uur wordt met trots ! de actuele en indrukwekkende catalogus gepresenteerd die daarna voor de bezoekers ter inzage ligt.

Leden van de werkgroep KunstINNark openen samen met onze eigen kunstenaars vervolgens om 12 uur de expositie ‘Bloei bij Passiflora’; het is inmiddels een mooie traditie geworden.

Dit jaar hebben we in samenwerking met de bibliotheek Drachten besloten de krachten te bundelen en de Lente- en Bijenmarkt samen te voegen. Voor de kinderen wordt er een gezellig hoekje ingericht waar ze op verschillende tijden worden voorgelezen en het laat zich raden dat sommige van onze Passiflora-werknemers zich daarbij zullen aansluiten.

En dan is er dit jaar ook voor het eerst een informatiekraampje ingericht door de ‘Tuinambassadeurs’ van de Gemeente Smallingerland. Dit initiatief is ontstaan uit de Gemeentelijke operatie ‘Steenbreek’, want in plaats van tegels willen we toch met z’n allen meer bloemen, nuttige insecten en zingende vogels in onze leefomgeving.

De Passiflora Lente- en Bijenmarkt markt is op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken.