Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Nieuwsbrief maart 2024

Onze nieuwsbrief gaat naar 1400 adressen en wordt van onze website verstuurd. We streven ernaar 2 x per jaar een nieuwsbrief te versturen. Aanmelden kan via het contactformulier op onze website!

De sneeuwklokjes bloeien en ook de krokussen koesteren zich in de lentezon, wat een mooi moment om het komende tuinjaar van de zorgkwekerij Passiflora aan te kondigen. Leuk is het om terugkijkend in de tijd te kunnen constateren dat het weer een geweldig jaar voor Passiflora was.

Veel plantenliefhebbers wisten de kwekerij te vinden en bijna iedere werkdag werden meerdere houtklanten door de altijd enthousiaste werknemers bediend. Ook de creatieve inbreng van de eigen mensen bij de kunst in de kleurige en geurende belevingstuin was opvallend. Heel feestelijk was het dat na 10 jaar weer een kerstmarkt binnen Passiflora  gehouden werd. We kunnen nu al verklappen dat de kerstmarkt ook voor 2024 in het jaarprogramma is opgenomen.

 

Dat 2024 vast ook weer een bijzonder jaar wordt lijkt zeker, want eind januari is de sloop begonnen van een deel van de kapschuur, zodat de nieuwbouw van de nieuwe kapschuur kan starten. Dit proces houdt allen die betrokken zijn bij Passiflora intensief bezig en als de voltooiing nadert volgt zeker bericht.

De handel in haardhout floreert nog steeds en in de verwerking van het hout worden mooie stappen gemaakt.

We zijn bezig de geluidsoverlast flink te reduceren door -waar mogelijk- over te schakelen op accu-machines. Het is immers belangrijk dat de omgeving blij is met de activiteiten die de Passiflora- werknemers zoveel plezier bezorgen.

 

 

Het seizoen begint met Nl Doet op 15 en 16 maart; een extra stimulans om samen met de bevlogen vrijwilligers alles klaar te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Op het terrein gaan we bijvoorbeeld nieuwe takkenrillen maken waar het tuinafval van de kwekerij in verwerkt kan worden.

Tijdens de Passiflora-lentemarkt op 11 mei, gecombineerd met de bijenmarkt van de bibliotheek wordt ook een geweldig assortiment bijenplanten gepresenteerd. Voor inheemse planten gaan we ook een hoekje inrichten en het assortiment eetbare planten in de belevingstuin zal ook toenemen. Jacob en Wiebren hebben 10 grote blauwe bessen geplant en verheugen zich nu al op de oogst.  Ook ziet dan de nieuwe expositie van Kunstinnark https://www.kunstinnark.nl  het licht met het thema van dit jaar: ‘Bloei’.

Passiflora doet - als ieder jaar-  een dag mee met het Landelijke Open Tuinen Weekend. Noteer daarom nu alvast  zaterdag 15 juni in de agenda.  Het nazomeren vindt plaats op zaterdag 21 september. Ongetwijfeld komt er dit jaar een moment dat de opening wordt gehouden van de nieuwe kapschuur, maar daarover gaan we jullie later informeren.

 

De activiteiten van Passiflora worden vermeld op de website en doorverteld via de sociale media.  Extra aandacht in de regionale pers heeft bovendien altijd een gunstig effect op het aantal bezoekers.

 

De voorlopige agenda ziet er nu als volgt uit:

 

Vrijdag 15 maart 10.00- 15.30 Nl Doet

Zaterdag 16 maart 10..00 – 15.30 Nl Doet

Donderdag 18 april 10.00 - 15.30 A.S.R Aegon vrijwilligersdag

Zaterdag 11 mei 10.00 - 16.00 Lente en Bijenmarkt (i.s.m. bibliotheek Drachten)

Dinsdag 4 juni van 10.00 - 15.00 Lentefair Herema State Heerenveen

Zaterdag 15 juni 10.00 - 16.00 Opentuin(Landelijk Open Tuinen Weekend Groei en Bloei)

Zaterdag 21 september 10.00 - 16.00 Nazomeren

Zaterdag 28 september 14.00 - 16.00 Burenmiddag

Vrijdag 13 december 15.30 - 20.00 Kerstmarkt

 

Team Passiflora

De Akkers 5

9204 WE Drachten

Passiflora@alliade.nl

https://passiflora.alliade.nl

0512 580771

06 202 49 676