Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Bijenmarkt op 8 juli

Zaterdagmiddag 8 juli is er een bijenmarkt bij Passiflora

Bijenmarkt bij Passiflora in Drachten

Weet jij hoe belangrijk de bij is voor het voortbestaan van de mens?
Wil je het verschil weten tussen honingbijen en wilde bijen?
Wil je weten welke planten jij in je tuin kunt zetten om de wilde bijen te helpen?
Wil je zien hoe een bijenkast in elkaar zit?

Op zaterdagmiddag 8 juli organiseren wij een Bijenmarkt bij Passiflora in Drachten. Er zijn twee imkers aanwezig die al jullie vragen beantwoorden omtrent de honingbij en het houden van bijen. Ook zijn er bijenkasten die je kunt bekijken. Dit zijn de huisjes van bijen, waar je onder andere de broedkamer van de koningin vindt en de kamer waar honing wordt gemaakt.

Voor alles omtrent wat te vinden is, leeft en groeit in en boven de grond, is er iemand aanwezig van de KNNV (Vereniging van veldbiologie)

Ook kun je een wandeling maken door de bloeiende tuin van Passiflora, waar je veel bij-vriendelijke bloemen en planten kunt vinden. Bijen maken niet alleen honing; ze zorgen ook voor meer leven in je tuin. Doordat bijen planten bestuiven, komen er nieuwe bloemen uit de grond! Laat je informeren over welke bloemen, zoals lavendel en de zonnebloem, geschikt zijn om meer bijen naar je tuin te krijgen.

Als je hierdoor geïnspireerd bent geraakt om meer bloemen in je eigen tuin te zetten dan mag je zelf (of mogen je kinderen zelf) zaadbommetjes maken van biologisch bloemenzaad (1 Euro voor 2 zaadbommetjes). Ook kan je kaarsen rollen van bijenwas (1 Euro per kaars).

De bijenmiddag wordt georganiseerd door de Bibliotheek Drachten en is van 13.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden aan de Akkers 5 in Drachten.