Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Verslagje Open tuin 17 juni

Prachtige weersomstandigheden en gezellige bezoekers.

Open tuin Passiflora in het voorjaarszonnetje.

Onder prachtige weersomstandigheden werd de Open tuin bij Passiflora een gezellige dag.

Er kwamen nieuwe bezoekers maar ook een aantal uit de beginjaren, die nieuwsgierig waren naar de ontwikkelingen. De aanvulling van het eetbare assortiment is toch iets nieuws en de jongste bezoekers kregen natuurlijk een eetbaar plantje mee.

Het was een dag van bijzondere ontmoetingen en een aantal van deze waardevolle contactmomenten werden prachtig vastgelegd door onze tuinfotograaf Jan. Het was hem trouwens niet ontgaan dat de gekraagde roodstaart jongen heeft. En dat is het moment om deze waakse ouders vast te leggen.

Op dit soort dagen zijn sommige van onze werknemers graag van de partij en komen zelfstandig. Een aantal kwamen met begeleiding of ouders. Ook een mooie gelegenheid te zien in wat voor een prachtige omgeving hier gewerkt wordt. De complimenten over de prachtige tuinen delen we graag met al onze werknemers, vrijwilligers en bezoekers.

Er is nog een fotootje gemaakt van het supertrio, dat afgelopen zaterdag heeft gewerkt en je kunt ze nog zien glimmen.

Ook willen we de 16 basisscholen, die mee hebben gedaan aan de groene schoolpleinen in Smallingerland, er aan herinneren dat nog niet iedereen de aanvulling met eenjarige plantjes heeft opgehaald. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

Het volgende evenement kan genoteerd worden en dat is de bijenmiddag op zaterdag 8 juli van 13.00 tot 16.00 uur. Deze middag wordt georganiseerd door de bibliotheek en natuurlijk zetten we de bijenplanten deze middag extra in het zonnetje..