Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Open tuin 17 juni

Op zaterdag 17 juni is er weer een open tuin dag bij Passiflora.

Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni

 

Op zaterdag 17 juni doet Passiflora weer mee aan de Open tuinen. Het landelijk initiatief van Groei & Bloei geeft ook in onze regio de kans zich te presenteren.

De unieke werknemers van Passiflora staan al klaar om de bezoekers enthousiast te ontvangen. Met zorg hebben ze meegewerkt aan de presentatie van een mooie selectie planten.

 

Op de kwekerij staan de vaste planten, siergrassen en ook de eenjarigen dan ook te popelen om van hun potje te worden verlost en een nieuw plekje te krijgen in de tuinen van de bezoekers. Veel bijenplanten zoals Zonnehoed en Phlox maar ook zelf gezaaide eenjarige planten als Leeuwenoor staan weer in de etalage. De eetbare tuin, die dankzij onze vrijwilligers steeds meer vorm krijgt is eveneens een bezoekje waard.

Passiflora heeft dit voorjaar meegedaan aan het vergroenen van 16 schoolpleinen en op deze zaterdag staan de beloofde eenjarige aanvullingen voor deze scholen klaar.

 

De huisimker heeft speciaal voor deze dag een demonstratiekast neergezet zodat de jonge bezoekers weer op zoek kunnen naar de Koningin. Er wordt honing geslingerd en de eerste potjes Passiflora honing van 2023 wordt gepresenteerd.

De expositie van KunstINNark, waar voor het eerst dit jaar ook twee van onze werknemers exposeren kan eveneens bezocht worden.

 

Op 17 juni zijn we van 10.00 tot 16.00 uur geopend, de toegang is gratis we ontvangen jullie graag aan de Akkers 5 in Drachten.

Kijk voor meer informatie over de zorgkwekerij van Alliade op de website https://passiflora.alliade.nl/