Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

nieuwsbrief april 2023

De eerste nieuwsbrief van 2023 is weer verstuurd met daarin het jaarprogramma.

Nieuwsbrief voorjaar 2023

 

In aanloop naar het voorjaar hebben we tijdens NLdoet, dankzij de Rotary Club Drachten  een flinke slag kunnen slaan: Er werd gezaaid, de zadenbieb is aangevuld, de verkoopbalie heeft een nieuwe verflaag en de bessenstruiken zijn gesnoeid.

 

  Naast alle vaste- en eenjarige planten gaan we dit jaar, samen met de werknemers en onder leiding van een fijne groep vrijwilligers, ook groenten en kruiden opkweken. Vooral  onze enthousiaste werknemers verheugen zich al op de eerste oogst.  

 

   Van 1 mei - 1 oktober komt er in de belevingstuin vol bloeiende planten van Passiflora ook dit jaar een tentoonstelling van KunstINNark. Het thema ‘Groeikracht’ past prachtig bij de tuin en voor het eerst exposeert ook een van onze werknemers een eigen kunstwerk, waarbij hij door een bevlogen vrijwilliger een beetje werd geholpen.

 

  Passiflora doet dit jaar ook mee aan de actie ‘groene schoolpleinen’ in samenwerking met NME de Naturij https://www.nmenaturij.nl/ en de gemeente Smallingerland. Maar liefst 15 scholen hebben zich opgegeven voor dit project dat half april van start gaat en Passiflora is gevraagd de beplanting te leveren.

 

  Op dinsdagmiddag 2 mei opent Passiflora met de presentatie van de nieuwe plantencatalogus het nieuwe seizoen. We streven ernaar de kwekerij weer piekfijn op orde te hebben voor de plantenverkoop. Ieder die Passiflora bezoekt, door de borders wandelt, met de medewerkers praat en een plantje voor de eigen tuin koopt, doet iets voor de kwekerij en voor de bijzondere mensen die daar dagelijks bezig zijn.

 

   Door de mooie samenwerking van de Drachtster bibliotheek, de bijenvereniging, de Rotary Club voor wat financiële hulp en Passiflora voor de locatie, kan er ook deze zomer een bijenmiddag plaatsvinden. Op een zonnige dag zullen niet alleen alle ogen zich tegoed doen aan de kleuren, maar ook ieders oren zullen genieten van het gezoem rond de bijenplanten in de Passiflora- borders.

 

  Onder voorbehoud maken we in deze nieuwsbrief het jaarprogramma bekend. Passiflora verwelkomt u allen graag. Alle werknemers genieten enorm van de extra aandacht tijdens de open dagen. Zij zijn trots op de producten en laten hun mooie werkplek graag zien.

 

Seizoensopening: dinsdag 2 mei van 15.00 tot 16.00 uur.

Lentemarkt zaterdag: 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Zomerfair Brasserie De Stal Oudeschoot donderdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Open tuin: zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Bijenmiddag: zaterdag 8 juli van 13.00 tot 16.00 uur.

Nazomeren: zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Burenmiddag: zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Kerstmarkt: vrijdagmiddag 15 december van 13.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor actuele informatie en eventuele wijzigingen op onze website of sociale media.