Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Nl Doet met Rotary Club Drachten groot succes

Zaterdag 11 maart hebben met zijn allen genoten van een geweldige NL Doet dag met 10 personen van de Rotary Club Drachten

NL Doet bij Passiflora in Drachten

 

De Nl Doet dag op zaterdag 11 maart bij Passiflora in Drachten werd weer een groot succes.

Er waren natuurlijk binnen werkzaamheden maar ook buiten konden onder het oranjezonnetje diverse klussen geklaard worden. Binnen werd de balie opgeknapt, de zadenbibliotheek werd aangevuld en er was natuurlijk schoonmaakwerk. Ook konden we beginnen met de zaaiwerkzaamheden van de eenjarige planten. Ook werden bij de verkoophoek van de vaste planten de etiketten uitgezocht en de lege kisten werden voorzien van buisjes waar de etiketten straks in komen te staan.

Buiten werden de bessen gesnoeid, er werden pallets gesloopt, de heg werd ingekort en de wilgentakken op de kwekerij werden opgeruimd.

De winterse omstandigheden, die de locatie betoverende werd bezocht door maar liefst 25 vrijwilligers. Dit grote aantal was te danken aan de Rotary Club Drachten , die met maar liefst 10 personen aanwezig waren.

Voor de Rotary was het bijzonder om te zien wat er binnen Alliade allemaal gedaan wordt en ze vonden het fijn daar een klein steentje aan te mogen bijdragen. De goede verzorging, het contact met onze werknemers en de gezelligheid werd enorm gewaardeerd aldus Simone Frugte.

Dat we volgend jaar weer een NL Doet zaterdag gaan organiseren laat zich raden want dit zijn bijzondere dagen voor de vrijwilligers maar zeker ook voor onze doelgroep.