Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Nazomeren 24 september

Zaterdag 24 september is Passiflora geopend van 10:00 tot 16:00 voor het nazomeren.

Het is september, de zomer loopt ten einde en op zaterdag 24 september gaat Passiflora uitbundig nazomeren met veel tuinliefhebbers. Het is het laatste openbare evenement van 2022.  Een mooi moment om de eigen tuin nog van wat fleurige accenten te voorzien en dat kan want er staan op die dag veel planten te koop. Niet alleen om de herfst kleur te geven, maar ook als belofte voor de komende lente . De werknemers verheugen zich nu al op zaterdag de vierentwintigste september, want als altijd willen zij de bezoekers graag tonen waar zij trots op zijn. Daarom ook worden er om 11.00 en 14.00 rondleidingen verzorgd. De tuinen liggen er mooi verzorgd bij, waardoor het fijn rondwandelen is op Passiflora.

De huisimker zal boeiend komen vertellen over het leven van de bijen. Er is een demonstratiekast om het bijenleven zichtbaar te maken en als de omstandigheden gunstig zijn kan men een kijkje nemen bij de bijenkasten van Passiflora.

De expositie Zaden van Kunstinnark is nog tot half oktober te zien in de Passiflora belevingstuin en

Voor de kinderen wordt een speurtocht uitgezet.

Op 24 september is er voor iedere bezoeker een cadeautje waarmee we hopen te bereiken dat onze omgeving nog groener en rijker aan bloemen wordt.

De planten

De tuinen van Passiflora zullen ook in de nazomer een bron van inspiratie zijn. In september laten de verschillende lagere of juist heel hoge grassen met hun pluimen zich van hun mooiste kant zien en naast ander moois, tooien vooral de asters zich in heerlijke kleuren. Door de zon beschenen wemelt het er dan van de bijen. Opvallend is ook de lichtgele zonnekroon die diep wortelt en daardoor niet  snel verdroogt; een groep zonnekronen geeft in de late zomer heldere vrolijkheid aan de tuin. De kwekerij heeft meer planten die droogte verdragen, nog meer eetbare planten en kruiden en ook kregen mooie wilde planten meer ruimte.