Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Open tuinweekend en Uitgesteld geluk

Open tuinweekend op 18 en 19 juni. Uitgesteld geluk op woensdagavond 22 juni

Passiflora met Open tuinenweekend 18 en 19 juni van 10.00- 17.00 en Uitgesteld geluk op 22 juni om 19.30 uur.

Na een drukke meimaand, met geslaagde activiteiten zoals de lentemarkt, gaan de werknemers zich nu allereerst richten op het landelijke  Open tuinenweekend van Groei & Bloei.

Zaterdag 18 en zondag 19 juni is iedereen welkom om Passiflora te bezoeken, want in de tuinen van de kwekerij is altijd weer wat nieuws te zien zoals ook de nieuwe expositie van KunstiNNark in de belevingstuin.

En dan is er een speciale reden om Passiflora op woensdagavond 22 juni om 19.30 uur te bezoeken. Op deze bijzondere midzomeravond is Passiflora een van de paradijselijke plekjes voor een literaire vertelling. Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature heeft Passiflora namelijk opgenomen in het honderd dagen cultureel programma Arcadia. (www.uitgesteldgeluk.nl)

De enthousiaste werknemers dragen er steeds weer aan bij het aantal plantensoorten in de belevingstuin uit te breiden met bijvoorbeeld meer eetbare planten en geurige bloemen om heerlijke  thee van te zetten.  Zij helpen ook de fraaie collectie bijenplanten op te kweken die op deze dagen in het zonnetje worden gezet.

De nijvere bijenvolkjes hebben er samen met de imkers van de Bijenvereniging Drachten-Beetsterzwaag voor gezorgd dat de eerste potjes honing verkrijgbaar zijn.  Om bezoekers het echte bijenleven te tonen zal de demonstratiekast niet ontbreken.