Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Lentemarkt 7 mei bij Passiflora

Lentemarkt Passiflora zaterdag 7 mei

Na een prachtige start van het tuinseizoen, maken alle werknemers en vrijwilligers zich op voor de jaarlijkse Lentemarkt van Passiflora.

De eenjarige toppers van 2021 zijn gezaaid, opgekomen, verspeend en verpot. Een speciale Passiflora-selectie van deze eenjarigen zoals de Mexicaanse Zonnebloem en Leeuwenoor passen goed in een vrolijk moederdagcadeau van 2022.  

Ons assortiment vaste planten is ook weer uitgebreid, onder andere met flink wat bijenplanten. De werknemers hebben keihard gewerkt om alles weer netjes klaar te zetten voor deze lentemarkt.

De enthousiaste imkers zijn natuurlijk weer aanwezig met een demonstratiekast, zodat de bezoekers van de Lentemarkt op zoek kunnen gaan naar de koningin. Als de omstandigheden gunstig zijn dan is er zeker gelegenheid om ook een kijkje te nemen bij de eigen bijenkasten van de kwekerij.

Leden van de werkgroep KunstINNark openen vervolgens om 12 uur de expositie “Buitenkunst bij Passiflora”; dit jaar is gekozen voor het thema “zaden.”’ De kunstwerken zijn te bewonderen in de belevingstuin.

De Passiflora Lentemarkt is gesitueerd aan de Akkers 5 in Drachten en is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken.