Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Vaste planten en éénjarigen

De planten worden in verschillende potmaten aangeboden. De prijzen gelden voor de kleinste potmaat, meestal 9 cm. Sommige planten zijn er ook in grotere potten en zijn dan dus duurder. Het kan voorkomen dat een plant die op onze website staat (tijdelijk) uitverkocht is.

Aruncus dioicus (Geitenbaard)

€ 3,50 Potmaat:

Aruncus dioicus, in het nederlands geitebaard genoemd is een bladverliezende vaste plant met een stevig opgaande polvormende habitus .

De bladeren zijn diep ingesneden, gevederd, licht- tot middengroen van kleur. Deze geitebaard bloeit van juni tot augustus met sierlijk opstaande roomwitte bloempluimen en houdt van een standplaats in een humusrijke grond met wat schaduw, al kan hij mits voldoende vochthoudende bodem ook volle zon aan. Deze plant is goed winterhard, ziekteresistent en matig droogte tolerant. Hij verdraagt matig luchtverontreiniging en wordt soms geplaagd door bladwespen. Hij beschikt bovendien over een goede nectar en pollenwaarde voor vlinders, bijen, insecten.

Bloeiperiode juni,juli,augustus
Bloemkleur crème
Standplaats zon,halfschaduw,schaduw
Bodem gemiddeld water nodig
Winterhardheid goed winterhard
Hoogte tot 150 cm
Speciale eigenschappen bijenplant

Passiflora is een kwekerij voor vaste planten in Drachten. Het prachtig gelegen complex van ruim een hectare groot, vormt een groene oase in de nieuwe woonwijk Maartenswouden (Park Suyderwijk).

Adres

Kwekerij Passiflora
De Akkers 5
9204 WE Drachten
Tel: 0512 - 58 07 72
Mob: 06 - 20 24 96 76

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.