Passiflora

Siergrassen

Passiflora heeft een groot assortiment aan siergrassen. Siergrassen combineren erg goed met vaste planten. Een tuin zonder siergrassen is nauwelijks nog denkbaar. Ze zorgen niet alleen voor speelse beweging, veel soorten zijn in alle seizoenen een opvallende verschijning in uw tuin. In winters strijklicht zorgen hun pluimen voor verrassende effecten.

De planten worden in verschillende potmaten aangeboden. De prijzen gelden voor de kleinste potmaat, meestal 9 cm. Sommige planten zijn er ook in grotere potten en zijn dan dus duurder. Het kan voorkomen dat een plant die op onze website staat (tijdelijk) uitverkocht is.

Sesleria heufleriana (Blauwgras)

€ 3,00 Potmaat:

Dit siergrasje bloeit met bijzondere zwart gekleurde aartjes, die een mooi contrast met de lichtgele meeldraden vormen. Het blad verkleurt later in het seizoen van groen naar blauwgrijs.

Mooi blad, breder dan van de andere Blauwgras-soorten. Vormt pollen, geschikt als bodembedekker. Het blad verkleurt in de loop van de zomer van geelgroen naar blauwgroen. Het houdt zijn kleur in de winter.

Dit grasje bloeit al vroeg, vanaf april.

Bloeiperiode april,mei,juni
Bloemkleur wit,crème
Standplaats zon,halfschaduw,schaduw
Bodem weinig water nodig
Winterhardheid goed winterhard
Hoogte tot 50 cm

Passiflora is een kwekerij voor vaste planten in Drachten. Het prachtig gelegen complex van ruim een hectare groot, vormt een groene oase in de nieuwe woonwijk Maartenswouden (Park Suyderwijk).

Adres

Kwekerij Passiflora
De Akkers 5
9204 WE Drachten
Tel: 0512 - 58 07 72
Mob: 06 - 20 24 96 76

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09.00 uur – 17.00 uur

Tijdens de zomervakantie zijn wij van 22 juli t/m 26 augustus niet geopend op de zaterdag.