Passiflora

Siergrassen

Passiflora heeft een groot assortiment aan siergrassen. Siergrassen combineren erg goed met vaste planten. Een tuin zonder siergrassen is nauwelijks nog denkbaar. Ze zorgen niet alleen voor speelse beweging, veel soorten zijn in alle seizoenen een opvallende verschijning in uw tuin. In winters strijklicht zorgen hun pluimen voor verrassende effecten.

De planten worden in verschillende potmaten aangeboden. De prijzen gelden voor de kleinste potmaat, meestal 9 cm. Sommige planten zijn er ook in grotere potten en zijn dan dus duurder. Het kan voorkomen dat een plant die op onze website staat (tijdelijk) uitverkocht is.

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' (Prachtriet)

€ 4,50

Dit siergras is heel geschikt als solitair. Als het sierlijke blad naar alle kanten kan overhangen, komt de elegante vorm het beste tot zijn recht. Bloeit met zilverwitte veerachtige bloeiaren

In de herfst kleurt het groene blad langzaam strogeel. 

Klik hier voor afbeeldingen.

Bloeiperiode september,oktober
Standplaats zon,halfschaduw
Bodem gemiddeld water nodig,veel water nodig
Winterhardheid goed winterhard
Hoogte tot 150 cm,tot 200 cm
Speciale eigenschappen herfstkleur

Passiflora is een kwekerij voor vaste planten in Drachten. Het prachtig gelegen complex van ruim een hectare groot, vormt een groene oase in de nieuwe woonwijk Maartenswouden (Park Suyderwijk).

Adres

Kwekerij Passiflora
De Akkers 5
9204 WE Drachten
Tel: 0512 - 58 07 72
Mob: 06 - 20 24 96 76

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09.00 uur – 17.00 uur

Tijdens de zomervakantie zijn wij van 22 juli t/m 26 augustus niet geopend op de zaterdag.