Passiflora

Siergrassen

Passiflora heeft een groot assortiment aan siergrassen. Siergrassen combineren erg goed met vaste planten. Een tuin zonder siergrassen is nauwelijks nog denkbaar. Ze zorgen niet alleen voor speelse beweging, veel soorten zijn in alle seizoenen een opvallende verschijning in uw tuin. In winters strijklicht zorgen hun pluimen voor verrassende effecten.

De planten worden in verschillende potmaten aangeboden. De prijzen gelden voor de kleinste potmaat, meestal 9 cm. Sommige planten zijn er ook in grotere potten en zijn dan dus duurder. Het kan voorkomen dat een plant die op onze website staat (tijdelijk) uitverkocht is.

Panicum 'Rotstrahlbusch'

€ 3,50 Potmaat:

Een vingergras of pluimgierst, is een winterhard siergras dat goed te combineren is als groep of solitair in een zonnige border

In de herfst krijgt Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch' een mooie dieprode herfstkleur.

De hoogte van Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch' is ongeveer 100-120 cm. Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch' bloeit in de periode juli-september.

De standplaats dient zonnig te zijn en de bodem goed waterdoorlatend

Bodem gemiddeld water nodig
Hoogte tot 150 cm
Standplaats zon,halfschaduw
Bloeiperiode juli,augustus,september
Bloemkleur rood
Winterhardheid goed winterhard

Passiflora is een kwekerij voor vaste planten in Drachten. Het prachtig gelegen complex van ruim een hectare groot, vormt een groene oase in de nieuwe woonwijk Maartenswouden (Park Suyderwijk).

Adres

Kwekerij Passiflora
De Akkers 5
9204 WE Drachten
Tel: 0512 - 58 07 72
Mob: 06 - 20 24 96 76

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09.00 uur – 17.00 uur

Tijdens de zomervakantie zijn wij van 22 juli t/m 26 augustus niet geopend op de zaterdag.