Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Assortiment

Bij Passiflora bent u aan het juiste adres voor sterke vaste planten, siergrassen en bijenplanten. Siergrassen zijn uitstekend te combineren met vaste planten. Ook zaaien we bijenplanten om de bedreigde bijen van de noodzakelijke nectar te voorzien. Tuinliefhebbers kunnen bij Passiflora terecht voor advies over de beplanting van een vaste plantenborder.

Vaste planten

Een vaste plant komt in één groeiseizoen tot volledige wasdom. De bovengrondse delen sterven na de eerste nachtvorst af, maar onder de grond blijft de plant leven om in het voorjaar weer uit te lopen. Vaste planten kunnen in vrij korte tijd de tuin betoveren.

Prachtige bloemen en mooi blad
De basis van ons assortiment bestaat uit planten die goed in ons klimaat gedijen. Men kan kiezen voor planten die opvallend bloeien en ook voor planten met bijzonder mooi blad, waarbij de bloei juist van ondergeschikt belang is. De vaste planten worden van april tot oktober in verschillende potmaten aangeboden.

Lekker rommelig
Vroeger maakte men tijdens de najaarsbeurt de tuin winterklaar en werden al die bovengrondse delen afgeknipt. Tegenwoordig gebeurt dit gelukkig bijna niet meer, want ze hebben vaak een prachtig wintersilhouet. Bovendien houden vogels en andere dieren van een wat rommelige tuin in de winter. Behalve zaden, bieden de plantenresten ook beschutting aan plant en dier. Na de winter kunnen alle bovengrondse delen van de plant teruggeknipt worden.

Siergras

Passiflora heeft een leuk assortiment aan siergrassen. Siergrassen combineren erg goed met vaste planten. Een tuin zonder siergrassen is nauwelijks nog denkbaar. Ze zorgen niet alleen voor speelse beweging, veel soorten zijn in alle seizoenen een opvallende verschijning in uw tuin. In winters strijklicht zorgen hun pluimen voor verrassende effecten.

Bollen en knollen

We hebben in het voorjaar altijd een heel aantal bollen en knollen opgekweekt. Ze zijn in potjes bij ons te koop. U kunt ze binnen neerzetten, maar buiten kan ook. Ze kunnen tegen vorst. Zet ze na de bloei in de tuin voor jarenlang plezier. De meeste bolletjes zijn geschikt voor verwildering.

Eenjarigen

Eenjarige planten zijn vaak lang bloeiende planten, waar maanden van genoten kan worden.

Eetbare planten

Steeds zijn wij op de kwekerij bezig om het assortiment uit te breiden. Sommige soorten zijn ook voor ons nieuw en dan kan het een paar jaar duren voor uit zaad een leverbare plant opgekweekt is.

  • Lysimachia clethroides.jpg
  • Pulmonaria azurea.jpg
  • Anthemis Lemon Ice.jpg
  • ceratostigma plumbaginoides.jpg
  • Sanguisorba obtusa, bloem.jpg
  • Silphium Mohrii.jpg